Om Carin


Carin Peterson Design grundades 2006 och är en designstudio som i eget namn formger mode, mönster och textil inredning, inte sällan i stickad ull. Kontoret arbetar också med frilansuppdrag inom mode, tryckmönster och illustration.


Carin är utbildad modedesigner vid Textilhögskolan i Borås, och har dessförinnan läst till damskräddare på samma ort och till mönsterkonstruktör vid Tillskärarakademien, Stockholm.


Det stora intresset för stickad design föddes under studierna på Textilhögskolan, där mitt bland alla trikåmaskiner. Funktionella och sköna kvaliteter att bära, och helt fantastiskt att som designer själv formge inte bara modellen, utan även materialet. Ur samma tänk och strävan kommer också arbetet med mönsterdesign. Mönster som kan tryckas på tyg, tapet och vanligt papper. Inspirationen kommer oftast från den organiska världen men förenas på vägen med urbana och grafiska influenser. Det är i mötet det händer!


Men arbetet är mer än maskor, strukturer, mönsterrapporter och färgställningar. Med en penna i handen skapas också illustrationer, för mode liksom  för andra ändamål. En del av arbetsvardagen innebär  layout och grafisk design av ett antal websidor och marknadsföringsmaterial.


Som kund är du välkommen med ditt projekt inom mode, mönsterformgivning och illustration. Projektet kan vara av större eller mindre karaktär, innefatta hel designprocess eller en viss fas du som kund behöver hjälp med. I arbetet som engagerat utförs med kreativitet och nytänkande, är kundens behov utgångspunkten i alla led. Så  lyhördhet och flexibilitet är självklart. Välkommen att kontakta Carin!


Genvägar blir ofta senvägar, sägs det, och det är nog sant. Ett gediget arbete från grunden, med väl medvetna val genom processen, skapar produkter som kunden vill och kan leva med länge. Design för Carin är att tänka nytt och bättre ur en rad perspektiv, ta ansvar, göra snyggt och inspirera. Allt det, och lite till, arbetar Carin för medan hon har väldigt roligt.

Carin Peterson has worked as a designer of fashion and textile interiors since 2006.


Knitted designs in wool and prints for textile, paper and wallpaper are created with fluid, often organic shapes, and in Carin’s world these silhuettes take on a graphic expression.


The craft is digital as well as traditional and the production takes place in the local area. Carin’s aim is to create products that the custumers embrace as personal and timeless classics.

Copyright  © All Rights Reserved         webproducent Carin Peterson Design